Курячий салат з кукурудзою, сиром і сухариками
Соковитий, смачний і святковий салат з курки, консервованої кукурудзи, свіжого огірка, яєць, твердого сиру і майонезу. Сухарики додадуть салатик не тільки цікавий смак, але і стануть його прикрасою. Всі продукти відмінно поєднуються між собою. Оригінально, просто і дуже-дуже смачно! ! !
Порції 5-6 Час приготування : 50 хвилин
Інгредієнти
- 250 гр. курка (філе грудки)
- 3 шт. яйце куряче
- 3 скибочки багет
- 1/2 шт. огірок (свіжий довгий)
- 1/2 банки кукурудза (консервована)
- 1 шт. ріпчаста цибуля (невеликий)
- 1 пучок кріп
- 60 гр. сир (твердий)
- за смаком майонез
- за смаком мелений перець (чорний)
- по смаку сіль
Інструкції
1. Курячі яйця промиваємо, заливаємо холодною водою і варимо після закипання близько 8 хвилин. Охолодити в холодній воді і очищаємо. Куряче філе промиваємо, кладемо в киплячу воду, солимо і варимо близько 30 хвилин. Для аромату в бульйон можна додати лавровий лист і мелений перець. Готове філе остуджуємо.
2. Поки варяться філе і яйця, готуємо домашні сухарики в мікрохвильовці. Скибочки багета нарізаємо кубиками й викладаємо поруч один з одним на тарілку.
3. Ставимо тарілку з кубиками багета в мікрохвильову піч і готуємо 1 хвилину. Потім виймаємо, акуратно перемішуємо (гаряче) і знову ставимо на 30 секунд. Знову перемішуємо і продовжуємо готувати, поки кубики багета не стануть хрусткими. За часом це займає не більше 4 хвилин і залежить від свіжості хліба.
4. Охолоджене філе грудки нарізаємо на середні кубики і кладемо в миску.
5. Свіжий огірок нарізаємо, як грудку, на кубики і кладемо в миску.
6. Підготовлені яйця нарізаємо дрібно і разом з кукурудзою (без розсолу) викладаємо в миску.
7. Цибулю з кропом дрібно нарізаємо і додаємо до інших інгредієнтів. Кропу трохи залишаємо для прикраси.
8. Твердий сир (можна брати будь-якого сорту за смаком) дрібно натираємо, викладаємо в миску. Доповнюємо все майонезом, сіллю і меленим чорним перцем. Дрібно натертий сир додасть страві вершковий смак і зробить його густим.
9. Готовий курячий салат добре перемішуємо. Якщо є час, то зберігаємо в холодильнику 30 хвилин. Салатик перекладаємо на тарілку і формуємо для краси гірку.
10. Підготовлені сухарі красиво розміщуємо на салаті на відстані один від одного.
11. Посипаємо зверху залишками кропу і смачний салат з курки готовий. Відразу ставимо його на стіл і насолоджуємося смаком.
Примітки для рецепта
- Для різноманітності салату огірок можна замінити на соковитий помідор, а консервовану кукурудзу на горошок або квасоля.
- Для прикраси можна використовувати картопляну соломку. Очищену картоплю натираємо на тертці для корейської моркви, промиваємо, просушуємо і обсмажуємо до коричневої скоринки у великій кількості олії. Остуджуємо і красиво її розміщуємо на салаті.