Кулінарія

Курячий салат з кукурудзою, сиром і сухариками

Соковитий, смачний і святковий салат з курки, консервованої кукурудзи, свіжого огірка, яєць, твердого сиру і майонезу. Сухарики додадуть салатик не тільки цікавий смак, але і стануть його прикрасою. Всі продукти відмінно поєднуються між собою. Оригінально, просто і дуже-дуже смачно! ! !

Порції 5-6 Час приготування : 50 хвилин

Інгредієнти

  • 250 гр. курка (філе грудки)
  • 3 шт. яйце куряче
  • 3 скибочки багет
  • 1/2 шт. огірок (свіжий довгий)
  • 1/2 банки кукурудза (консервована)
  • 1 шт. ріпчаста цибуля (невеликий)
  • 1 пучок кріп
  • 60 гр. сир (твердий)
  • за смаком майонез
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Курячі яйця промиваємо, заливаємо холодною водою і варимо після закипання близько 8 хвилин. Охолодити в холодній воді і очищаємо. Куряче філе промиваємо, кладемо в киплячу воду, солимо і варимо близько 30 хвилин. Для аромату в бульйон можна додати лавровий лист і мелений перець. Готове філе остуджуємо.

2. Поки варяться філе і яйця, готуємо домашні сухарики в мікрохвильовці. Скибочки багета нарізаємо кубиками й викладаємо поруч один з одним на тарілку.

3. Ставимо тарілку з кубиками багета в мікрохвильову піч і готуємо 1 хвилину. Потім виймаємо, акуратно перемішуємо (гаряче) і знову ставимо на 30 секунд. Знову перемішуємо і продовжуємо готувати, поки кубики багета не стануть хрусткими. За часом це займає не більше 4 хвилин і залежить від свіжості хліба.

4. Охолоджене філе грудки нарізаємо на середні кубики і кладемо в миску.

5. Свіжий огірок нарізаємо, як грудку, на кубики і кладемо в миску.

6. Підготовлені яйця нарізаємо дрібно і разом з кукурудзою (без розсолу) викладаємо в миску.

7. Цибулю з кропом дрібно нарізаємо і додаємо до інших інгредієнтів. Кропу трохи залишаємо для прикраси.

8. Твердий сир (можна брати будь-якого сорту за смаком) дрібно натираємо, викладаємо в миску. Доповнюємо все майонезом, сіллю і меленим чорним перцем. Дрібно натертий сир додасть страві вершковий смак і зробить його густим.

9. Готовий курячий салат добре перемішуємо. Якщо є час, то зберігаємо в холодильнику 30 хвилин. Салатик перекладаємо на тарілку і формуємо для краси гірку.

10. Підготовлені сухарі красиво розміщуємо на салаті на відстані один від одного.

11. Посипаємо зверху залишками кропу і смачний салат з курки готовий. Відразу ставимо його на стіл і насолоджуємося смаком.

Примітки для рецепта

  • Для різноманітності салату огірок можна замінити на соковитий помідор, а консервовану кукурудзу на горошок або квасоля.
  • Для прикраси можна використовувати картопляну соломку. Очищену картоплю натираємо на тертці для корейської моркви, промиваємо, просушуємо і обсмажуємо до коричневої скоринки у великій кількості олії. Остуджуємо і красиво її розміщуємо на салаті.